PDA

View Full Version : muting oscillators



Jaromir
04-21-2016, 04:03 PM
Hi,

I am want to have multiple synth's on the same teensy board and i want to switch between them.
I am using the audio.h library.

Is there a way to mute oscillators so they stop writing samples?

PhilB
04-21-2016, 05:14 PM
Did you try setting the amplitude to zero? Several of the synth functions' documentation in the audio design tool say that setting amplitude to zero causes them to stop using CPU cycles. It makes sense that they all do that but it's worth reading the code to be sure.

Jaromir
04-21-2016, 07:42 PM
Thanks for the quick response! It worked by setting the volume to 0.
Thank you very much!