Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Tab Content
  • mxxx's Avatar
    04-17-2019, 06:11 PM
    fwiw / re post #4, the OSC (https://github.com/CNMAT/OSC) and MIDI libraries both work ok. (NB: i didn't extensively test all the various options (like midi clock), and didn't test USB (yet), but sending/receiving...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    04-03-2019, 06:12 PM
    it's not very dramatic. i mainly wanted to see how fast things can go. fwiw, i've tested with a board which has a 8 channel ADC and 8 channel DAC on the same SPI bus, both devices have 32 bit wide registers, so that's...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    04-03-2019, 09:23 AM
    question about "FRAMESZ": would it make sense to maybe integrate this with, say, SPISettings? further upthread KurtE mentioned something along these lines ("a) Update Transfer16 should be simple... Just need to...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-31-2019, 03:43 PM
    many thanks! (also @mjs513) (oh, and ... with an eye on the 1062, will the pads for the usb signals still be centred / aligned with the VIN/GND pins?)
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-30-2019, 05:08 PM
    slightly OT, my apologies -- does anyone (or Paul) have the part-number for the pogo pins used on the beta breakout-board? i can't seem to find the right height on mouser ... thanks!
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-25-2019, 12:13 PM
    fwiw, not 100% whether that's what you're seeing, but i remember i had weird noise issues when directly interfacing the T3.x ADCs with an op amp. a small series resistor (51R or so) fixes/d it.
    5 replies | 157 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-22-2019, 10:37 PM
    ... just remembered this again. possible that the pinout on p.1 (and above code) is wrong on UART2 / CTS? on p. 472 of the IMXRT1050RM datasheet it says CTS = AD_B1_00, which would be pin 19, right? (whereas...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-16-2019, 12:43 PM
    ok, just removed the 22R resistor and populated the other pad with 220 ohms and ... it works (i didn't add the 1M pull-up yet).
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-16-2019, 11:27 AM
    perfect, works! (fwiw: using LM1117-5, as above. i've tried with two different 12V supplies, it'll come up every time now; previously it wouldn't boot at all without the MIC803) re T4: should i try with the...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-14-2019, 04:10 PM
    sure (can't do it before Saturday though ..., i'm out of town for work)
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-14-2019, 07:11 AM
    fwiw, the "metal synth" you linked doesn't even seem to track V/oct, so from that perspective whatever you end up doing probably won't matter too much ... (i can see a "cut-off" input, which i'd assume at best vaguely...
    15 replies | 268 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-12-2019, 03:07 PM
    should i try to hack my board for PMIC_ON_REQ and see if that helps? just to make sure: i'd put a 2.2M or so resistor between the two test-points (= pull-up), and populate the second 0402 resistor to the right of the...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-12-2019, 12:32 PM
    i'll hook up the 12V supply when i get back from work. what i can say is that the board does boot up properly when i hot-plug the 5V regulator (i.e., with pre-started 12V, only then plugging the 5V regulator), so yes,...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-12-2019, 06:49 AM
    sure, this is one i had access to this morning. yellow is VIN, blue is 3v3: in this case, the 5V regulator is a LM1117, with 10uF at the input + output (this is the thing in question). (the LM1117 here is fed...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-11-2019, 10:17 AM
    thanks, Paul. i've tried but it doesn't help it, unfortunately. fwiw, i've tried with three different PSUs (both linear and switching), which either feed a local 5V LDO (800mA) or a RECOM DC/DC converter, which in turn...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-10-2019, 09:15 AM
    yeah, hung / not booting, 'temperamental' was vague phrasing, sorry ... it looks much like the issues reported here, PSU coming up too slow; i have some leftover MIC803s (140ms), so i figured i might give this a try,...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-09-2019, 01:25 PM
    hi ... a question about the "ONOFF" pin/signal: it looks as if T4 is somewhat temperamental with it comes to using (certain) external power supplies, much like T3.6 (but unlike T3.2). in the latter case, to make...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-04-2019, 05:10 PM
    fwiw, i've also given this a spin on some prototype module i had lying around https://www.instagram.com/p/BujANL0ot-o/ ... butchered up the code a bit to make it work with CV/gate. it's great fun; too bad coming up with...
    10 replies | 534 view(s)
  • mxxx's Avatar
    03-04-2019, 04:10 PM
    fwiw, it's more questions rather than feedback: is/will be FlexSPI2 as, say, capable as a/the second SPI port? (sorry if this was discussed previously in this thread, it's grown a bit unwieldy). lack of a second...
    2496 replies | 319378 view(s)
  • mxxx's Avatar
    02-28-2019, 06:54 AM
    fwiw, there's probably no "go to" way, but you'll probably find there's only so many ways you want to do this. it also somewhat depends on what it is you want to do (pitch or LFO/envelope type CV). your basic two...
    3 replies | 169 view(s)
No More Results
About mxxx

Basic Information

Statistics


Total Posts
Total Posts
559
Posts Per Day
0.25
Last Post
Teensy 4.0 First Beta Test 04-17-2019 06:11 PM
General Information
Last Activity
04-17-2019 06:11 PM
Join Date
02-27-2013