Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Tab Content
  • mjs513's Avatar
    Today, 05:28 PM
    Downloaded the latest set of changes. No change to the way normal and DMA versions work. Same as last revision. With the latest fixes for FlexIO it kind of works but only a few rows on top of the screen are seen...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 05:13 PM
    PR just merged. Sorry for the delay - had to run out and do a few errands.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 02:34 PM
    My turn for Oops - missed that in the PR was looking at the changes more :) I don't mind the debug stuff.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 02:10 PM
    @KurtE Just merged your PR :) EDIT: Just tested it and something strange going on with continuous mode. For the first bunch of frames the images are totally out of synch then all of sudden it settles down and...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 01:53 PM
    @PaulStoffregen - Just gave it a quick test spin using 'f' and continuous "F" mode. "f" works as well as before however "F" is having issues. The image seems to be loosing synch. Another run had it totally out of...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 01:36 PM
    Noticed - PR already merged :) Just downloaded it and now to play again.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 12:54 PM
    @KurtE Once things settle down will have to go play with SublimeText and TSET again. Always something going on.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 12:33 PM
    Work with v3. The only difference between v2 and v3 is the 'z' command for saving the last buffered image. Just tested it and its seems to be working with 's', 'D' and 'f' snapshots with hard faulting as @defragster...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 12:30 PM
    Nice cheat. Anyway to the point. Just got rid of the last use of imageBuffer so deleting that one. As for the sendImageBuf that's really only used for when you are sending images to the Processing sketch. To...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 12:22 PM
    Kurt - ignore this - got myself confused again.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 11:47 AM
    @KurtE - just noticed I am getting a warning message: D:\Users\Merli\Documents\Arduino\hm01b0_testv2\hm01b0_testv2.ino:360:85: warning: invalid conversion from 'void (*)(void*)' to 'bool (*)(void*)' ...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 11:40 AM
    My guess is that its suppose to be on the imageBuffer since its being used for DMA along with frameBuffer2.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 11:21 AM
    Morning all - just having first cup of coffee. Did the merge for v3 test sketch haven't had a chance to check it out yet. After I read the post of tearing in post I can't seem to duplicate it either using "f"rame or...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 02:30 AM
    @PaulStoffregen - @KurtE - @defragster Ok finally got sorted out on my end (Past my bed time on the east coast) :) Anyway just ran the updates using Sparkfun and non-Sparkfun configs at frameRate(30). DMA single...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 02:06 AM
    Just downloaded and am getting an error message: D:\Users\Merli\Documents\Arduino\libraries\TMM-HM01B0\src\HM01B0.cpp: In member function 'bool HM01B0::startReadFrameDMA(bool (*)(void*), uint8_t*, uint8_t*)':...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 02:00 AM
    Ok - just merged. Saw that but didn't register how that worked - now I do.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 01:25 AM
    @KurtE Just did the merge - glad I waited on downloading your branch :)
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Today, 12:37 AM
    @KurtE That might be why it would work in single frame mode but not continuous - how to do you fix it. Try commenting out the line in the sketch for framesize and uncomment Sparkfun. If you do that it will put it...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 10:26 PM
    As usual yes it make sense when you explain it - I just need to do some more homework on the TCD setups. Going to be a long process.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 10:23 PM
    No problem - been doing some other things as well. Just when I get back on I'm on for a while. Been spending time going down the rabbit hole. Funny that's exactly what I am seeing with FlexIO. With...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 09:50 PM
    Looking the schematic I see that you have MISO/MOSI shared between the touch and LCD. Can't remember but you may have a tristate buffer issue. Take a look at step 2 of PJRC's Better SPI Bus Design in 3 Steps. You...
    9 replies | 382 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 08:47 PM
    @Paul - @KurtE The more I read the more confused I get. Was looking at AN12686, pg13 and what @KurtE was DMA stuff. On pg 13 for DMA setup the last 2 bullets: • Last destination address adjustment: 0, which means no...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 05:26 PM
    @defragster Going to put the timings back in since I know what to expect now. Was driving me crazy when it FPS going down to 16 but think that was display connection issue
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 05:21 PM
    Set up releases for the library and that code is permanently there as Release v1.0.0. The flexIO changes will be in v1.1 I guess. Just trying to keep what works.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 05:11 PM
    @defragster Also think the timing prints were getting me confused. Also playing with some settings for brightness and exposure. With the lights on my image tended to be basically showing glare. Went to the openmv...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 04:50 PM
    @defragster Think I was running into the problems you just described plus issues with the display connections. Also I changed the "F" movie function to this if ( g_continuous_flex_mode ) { ...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 02:05 PM
    As they say keep dreaming :) Just tried it on the ST7789 and seems to be working there as well. Although trying to use for video don't work too well. Works a bit better on 9341. Think maybe it will work better...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 01:05 PM
    Think I agree - doesn't make sense to keep DMA using GPIO. To be honest I would hold off on trying to get it working with GPIO for the HM01b0
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 01:03 PM
    @PaulStoffregen Was going through your DMA code (you guys are bringing me down another rabbit hole with DMA) :) Anyway think this is the function that controls dma h/w trigger: // Use a hardware trigger to make...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 12:39 PM
    Thats strange, I only get that when my pin assignment is off - know this is going to be a silly question but did you remember (1) to change the pin assignments in the graphicstest, and (2) make sure you have ILI9341...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 12:33 PM
    Here's what I am using as of this morning after your changes:
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 11:53 AM
    PR was merged. Just downloaded it and see what you mean. Started reading FlexIO once :) Guess I will have to pull the manual out again. For some reason having trouble with @defragsters sketch - not sure why so...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 11:36 AM
    Merge done.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 11:05 AM
    @Paul - @KurtE - @defragster Did a couple more tests with FlexIO. Test 1: Tried changing the frameRate from 30fps to 60fps. At 30 "F" (flexIO continuous) using @defragster's updated sketch, runs fine picture quality...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 10:36 AM
    Morning All Merged the changes into the github repository and just start playing but my display is acting up - wire connections with jumpers Argh! Anyway ran 'f'lexio using Sparkfun and non-sparkfun configs. Both...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 02:36 AM
    Was thinking that maybe need to lower the SPI Clock setting
    40 replies | 1087 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 02:33 AM
    Was just about to post - but the other one should have worked as well. Going to delete it - probably easier that figuring out the differences.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 02:23 AM
    Should just need ILI9341_t3n library. 's' is pretty standard and seems to have always worked. The latest TMM-HB01B0-Camera is set up for 324x224 but 's' works for Sparkfun or non-Sparkfun configs. I know every...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    Yesterday, 12:43 AM
    Probably not the problem but wanted to ask. In the .h file enum {DMABUFFER_SIZE=1280}; // 640x480 so 640*2*2 the 1280 probably needs to be changed to 324*2*2 = 1296
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 09:53 PM
    Cool. Sounds like you had fun planting - rainy and cold here so good day to stay inside.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 09:46 PM
    Just tested the mods I just made and it works :) You want me to push it to you or you can just use what you have - probably the same since I just copied it from ILI9341_t3n
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 09:36 PM
    Just made the changes for 8 and 4 and was going to try out - should have known better :) EDIT: Is it posted - I will give it a try
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 08:15 PM
    @KurtE Looks like we are going to have to edit the ST7789 library to add in read8pp as well since I don't think it currently supports it.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 08:14 PM
    Easy answer - yes. See page 16.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 07:43 PM
    That was the change from last night and this morning. So yes first 2 pixels and last 2 pixels. Edit: Kurt's original DMA code skipped the 1st 4 pixels and what I went to this morning was using the subwriteRect that...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 06:53 PM
    With the change that Kurt made to the 's' decided to see if the other frameSizes would work as well: /* * FRAMESIZE_INVALID = 0, * VGA Resolutions * FRAMESIZE_QQVGA, // 160x120 * FRAMESIZE_QVGA, ...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 06:32 PM
    @Paul Very cool that you got some life with using FlexIO. Was looking at Kurt's lib this morning and my head hurt :). Oh just one thing the 4pixels is a 2 pixel border around the actual 320x240 image. A quick...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 05:01 PM
    Yeah was going way deeper originally to see what was going on so started with Vsync. Want to see what you did and see I can merge but really distracted. I did remember to update the PDE to 324/244 though. But to...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 04:54 PM
    @KurtE Updates are already pushed to repository, see post 342, right before yours. 99% sure that the writeSubImageRect is working correctly because I am now using it for 's'napshot and 'continuous modes and its...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 03:14 PM
    Just pushed the current changes using subWriteRect and QVGA = 324x244. One other thing - took setpixformat out of the sketch and called it directly from init since this camera only supports grayscale. Also added a v2...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 02:20 PM
    Morning @KurtE Yep - tried just making _frame_ignore_cols = 0 but the image messed up. Agree - not sure why you are multiplying by 2 since we only have grayscale. The *2 in the original readFrame was for color...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 12:01 PM
    @KurtE I found the issue that you were having with having to skip 4 pixels. Turns out that the actual image size for QQVGA is 324x244 and not 320x240. The extra 4 pixels seem to be just border pixels. So I tested...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 11:26 AM
    @KurtE - @Paul - @defragster - @all More discoveries, realizations and decisions. Doing some digging it appears that the framerate is dependent on 3 settings: 1. clock - osc_div which is done we use the function...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-11-2021, 12:50 AM
    Just to satisfy my curiosity I put back into the loop Paul's vsych timing code and sure enough, whatever combination of settings Sparkfun is using seems off: Using the 6Mhz clock and only changing frameRate to 30 and...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 11:33 PM
    Did a little bit more testing and one thing I noticed is that the framerate when set to 60 seems alot slower using the Sparkfun config rather than the default config. With the default config the osc_div is set to 2B...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 11:12 PM
    Found it. 3, 0xb1, 0x00, 0x10, // FrameRate Control 119Hz its in both the ILI8341_t3 and _t3n libraries.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 10:14 PM
    Hi all @KurtE beat me to it - was going to mention that @KurtE did a lot of work with FlexIO and he a library set up for it - not sure where the whole discussion is on the forum anymore I'll second what Kurt said...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 07:35 PM
    @KurtE Can't seem to push the SPI Clock over 30Mhz for the ILI9341 - just shows a white screen if I do. Just an FYI
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 07:26 PM
    I'll go ahead and push the changes I have so we will in synch again. then you can change the handshake. You know never thought about about how fast the screen can update. Don't remember what SPI we defaulted to in...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    3 replies | 82 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 06:36 PM
    @KurtE Changed 2 settings in the default config and DMA seems to be working without using the Sparkfun: {FS_60HZ_L, 0x85}, {FS_50HZ_L, 0xa0}, Give it a try and let me know if I am...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 06:05 PM
    Just merged your PR but looks like DMA mode got worse when not using Sparkfun registers.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 05:34 PM
    Was actually thinking about something like that last night but seems you beat me to it:) Anyway's just did a quick experiment and think the MCLK clock has something to do with it. For the default_regs example I...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 04:33 PM
    @Frank B Ok - I know I can't answer this but curious since I have no idea what it means. Think you are saying that what lib is included its using software to calculate integer divisions when T4 should be doing it...
    3 replies | 82 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 04:08 PM
    Nice comparison @KurtE. From the lib I know what some of those settings are and some get changed with the function calls: INTEGRATION_H(202) 2(2) 1(1) INTEGRATION_L(203) 133(85) 2(2) ANALOG_GAIN(205) 0(0) 32(20)...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 01:21 PM
    Was wondering why you set it up to have its own namespace. Is there anyway to do that with in the core. Reason asking it would be simpler than have to add the files to every library or sketch? Does that make sense?
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 01:18 PM
    Morning @KurtE Actually thought about it but forgot. Remember what they say about assume. UPDATE: It works: Acc : 21.0 x, -37.0 y, 1055.0 z, 27.5C Acc : 21.0 x, -34.0 y, 1059.0 z, 27.3C Acc : 21.0 x, -34.0 y,...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 12:21 PM
    Good luck with FlexIO for the camera - assuming you mean the 4bit FlexIO? Are you trying it with the library or started it with your initial test sketch - going to assume your initial sketch? If the lib you may have a...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 12:12 PM
    Was testing a couple more things: 15s Restore: Works - tested both on the ATP and ML boards. Quad Encoder Library: Finally got a chance to test change I made to the T4 Quad Encoder library that adds...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 11:34 AM
    On a different note from the HB01B0 camera. Was looking at what @luni did and looking at the pins_arduino.h file and was wondering if it would worth it to add @luni's pinouts to the pins_arduino.h file like this: #if...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 02:28 AM
    @defragster - getting ready for zzzz's but it has to be something on the PC side. I have it hooked up to my powered hub and its working no problem. I did notice that there is a noticable delay between when you hit 'p'...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 02:21 AM
    @KurtE - @defragster - @PaulStoffregen - @All Decided to take a short break from the camera stuff and see if I could get the the ILI9341_t3n library working with the Sparkfun Display/Input board. So, I added the...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-10-2021, 01:09 AM
    Try using the sparkfun config by uncommenting the use_sparkfun at the begging of the sketch. Think I am using 4 in wires with no problem. Ps. Sent about 30 images to the processing sketch from the teensy with no...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 10:23 PM
    Very cool Paul that you got it wired up and its working :) I did incorporate the PR and Thanks for fixing that packed warning message - wasn't sure how to fix that one :) Incorporated your PR with the DMA stuff...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 09:05 PM
    That was the only thing I could think off the top of my head. Will have to test it out again soon. Think for the most part I done with changes now time to have fun with Kurt’s smart stuff and the processing sketch
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 08:54 PM
    @defragster You could try changing the baud rate in the processing sketch to something much larger than 9600
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 08:42 PM
    @defragster That comment is from the auto calibration function that I extracted from the Sparkfun library. Just tweaked the sketch a bit more after playing with some of the functions and I am not getting that not...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 08:40 PM
    @KurtE You are going to kill me just pushed up some minor changes: 1. fixed pfmt, 2. #define for monochrome sensor and 3. Some tweaks to the sketch Can't wait to see what you did to it :)
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 08:24 PM
    You may want to check this video out (Why I put a Teensy in Every Project): https://www.youtube.com/watch?v=75IvTqRwNsE
    1 replies | 170 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 08:03 PM
    Almost sure its on the processing side. Had similar problems before with processing. Thought most of it would be resolved if we used USB1.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 08:01 PM
    Actually what I was thinking was to add a define: #define SensorMonochrome 1 to the .h and then wrap the test in a define. Probably will do that on the next update.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 07:58 PM
    @Paul - agree with Kurt - pretty cool to see.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 06:49 PM
    Not sure whats going on - on my machine it seems to be working no problem. After I finish play with the lib and sketch maybe will play with the processing code. Right now I am playing with the different functions in...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 06:34 PM
    @KurtE Was just playing with the fix and something hit me with readframe. The readFram function was designed to support the color version of the HB01B0 camera so once you fix the error with pixformat you wind up with...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 05:38 PM
    Darn it. Fixed it for framesize but forgot to change it for pixformat. Going to fix it now.
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 03:52 PM
    About 5minutes after I post the question I remembered that those flags are no longer in use with the SD library. Sometimes hard to remember all the changes :) See the update to the post. Thanks for reminding me. I...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 03:13 PM
    Morning again Running into a little problem. I the past (Buddabrot) I have used this code snippet to increment the file name if the file already existed on the SD card using the SD library: // if name exists, create...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-09-2021, 01:44 PM
    Good morning all Been at it again this morning with the camera library. Made some minor updates to the sketch and pushed them up to the repository. 1. New menu selections: Serial.println("Send the 's' character...
    452 replies | 6068 view(s)
  • mjs513's Avatar
    04-08-2021, 11:51 PM
    @defragster Something weird. I just responded to this but maybe forgot to hit post. I just retested with stock ili9431 library and am sending frames to the Processing sketch without an issue. Not seeing the same...
    452 replies | 6068 view(s)
More Activity
About mjs513

Basic Information

About mjs513
Location:
New York
Interests:
Robotics, Image Processing
Occupation:
Aerospace Eng (Retired)

Statistics


Total Posts
Total Posts
6,765
Posts Per Day
2.73
Last Post
MicroMod Beta Testing Today 05:28 PM
General Information
Last Activity
Today 07:53 PM
Join Date
07-01-2014