Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Tab Content
  • Subfanatic's Avatar
    10-24-2021, 09:04 PM
    Hi, Frank. I checked multiple times for any grounding / ground loop issues and couldn't find any. It still doesn't explain why the same issues don't appear with I2S :rolleyes: Anyway, I borrowed a second T4.1 to check...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-23-2021, 11:39 PM
    Thank you so much Paul and Frank for all your help. I will build and post the HEX file for testing, hopefully that will tell us somewhat more :)
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-23-2021, 11:36 PM
    Paul, I tried exactly that already with the same results... On the breadboard and on the PCB made only for testing purpose. I even connected only TDM and TFT pins to eliminate everything else, but the results were the...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-23-2021, 11:33 PM
    I use the same code on T4.0 and T4.1, and the same code for I2S and TDM. The only thing that changes is AudioOutputI2S / AudioOutputTDM and AudioConnection (0, 1 in I2S mode / 0, 2 in TDM mode). I wrote approx. 30 new...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-23-2021, 11:10 PM
    Like I wrote in the initial post, my preferred DAC is 8-ch Texas Instruments PCM1681. I've used both PCM1681PWPR-Q1 and PCM1681PWP in several T3.6/T4.0 synth projects during last 2 years and everything is working smooth...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-23-2021, 07:13 PM
    Yeah, I'll try different SPI clocks next and also turning off DSE for pin 13. Thanks!
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-23-2021, 07:05 PM
    Thank you guys so much for trying. I can't understand why the problem doesn't appear with your equipment, because it's definitely not an issue with the hardware I've built: even if we disregard the fact I have a...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-20-2021, 08:08 PM
    Sure! Here's a piece of code I used to test my setup. There's a dummy drawRect in the loop just to push SPI data at 30MHz (#define ILI9341_SPICLOCK 30000000). #include <Audio.h> #include <SPI.h> #include...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-20-2021, 04:52 PM
    I'm almost positive it's a bug :( My initial setup was with 40 buffers allocated, I tried 64 and 96 with no difference whatsoever. I also tested my firmware with only 2 channels active, AudioMemoryUsageMax() reports 6-8...
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-20-2021, 04:41 PM
    Thanks, Frank. If I only knew what the differences are... ;)
    36 replies | 1636 view(s)
  • Subfanatic's Avatar
    10-17-2021, 05:11 PM
    Hi, Teensy warriors! I've run into a weird T4.1 issue. Currently working on a manufactured prototype PCB with two MCUs (T4.0 and T4.1), 4 I2S/TDM ΔΣ DACs (CS42448, PCM1681, PCM3060 and WM8731), 2 SPI TFTs (ILI9225...
    36 replies | 1636 view(s)
No More Results
About Subfanatic

Basic Information

Statistics


Total Posts
Total Posts
22
Posts Per Day
0.04
Last Post
Teensy 4.1 TDM issue 10-24-2021 09:04 PM
General Information
Last Activity
11-27-2021 06:00 AM
Join Date
04-11-2020