Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Tab Content
  • shmorgan's Avatar
    07-23-2020, 12:28 AM
    One other observation, even on a successful receive of the bytes, the error_handler is getting a -4 FNET_ERR_AGAIN. Just for fun, I commented out the sections in NativeEthernetUdp.cpp that checks for error_handler == -6...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-22-2020, 09:33 PM
    With regard to the Issue of dropped UDP receive packets when the web server is enabled, I was able to dig about the library and may have found something to lead us to what is going on. In the NativeEthernetUdp.cpp...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-22-2020, 08:21 PM
    NativeEthernet Library Hangs during startup when no link/cable is detected. I did want to share this quick fix if you are also having issues with the network library hanging during startup/begin when the Ethernet...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-20-2020, 06:42 PM
    manitou, Can I get you to upload your test sketch? I know that the 255,255,255,255 is not ideal, but is required in our specific application/situation. It is duplicating the functionality of an existing device. ...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-17-2020, 04:46 PM
    I was finally able to find a moment to create an example where packets seem to be dropped inbound to the library. This example has both a Web Server (Port 80) and a UDP listener on port 21649. If I comment out the...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-13-2020, 10:36 PM
    vjmuzik, I wanted to check back and see if you might have any updates to the library that might fix the issue with Dual IP Stacks not playing well. And a fix for the Ethernet hanging during startup (with a static IP...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-07-2020, 02:06 AM
    I double and tripple checked, the stock ethernet library will not hang when the cable is NOT connected unless you are using DHCP. If you use a static IP address like we are, it never hangs during startup.
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-07-2020, 02:00 AM
    vjmuzik, I did some more testing with the network stack on the 4.1 tonight. There are two parts to our code, one is a UDP send and Receive, the other is a web page. If I do not initialize the web interface, the UDP...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-03-2020, 02:27 AM
    That did help and I am now getting a complete web page. I am having some issues with stability and having the entire CPU lock up. I'm hoping it is a memory leak on my side, still investigating that one. The other thing...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-01-2020, 09:39 PM
    Just did another test with the examples included with the NativeEthernet Library. I just added the following lines to the WebServer Example and see where my data is getting dropped. I only get lines 0-19 and line...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-01-2020, 09:10 PM
    Just for testing, I just modified the code where it was actually sending out the data to the web client. I placed a delay(10) in front of each Client.write(buffer, sizeof buffer)) and I get a complete web page now. ...
    77 replies | 4453 view(s)
  • shmorgan's Avatar
    07-01-2020, 08:43 PM
    I have started porting one of our application that has a web interface. It worked no issues on the Teensy 3.2, and 4.0 with the Wiznet Module, but it is having issues with the 4.1 Network Stack. I am using the...
    77 replies | 4453 view(s)
No More Results
About shmorgan

Basic Information

Statistics


Total Posts
Total Posts
12
Posts Per Day
0.28
Last Post
T4.1 Ethernet Library 07-23-2020 12:28 AM
General Information
Last Activity
07-23-2020 08:23 PM
Join Date
07-01-2020