Hi Folks,

OS: Debian 64 bit
Linux kernel 3.2
Teensy 3.1

Got started with my Teensy 3.1 last night and everything went as expected, using just the loader for blink fast/slow and then Teensyduino to get it sending midi messages via USB which I could hapilly see arriving on the laptop.

Powered off the laptop over night (teensy still connected via USB) & when I next tried to do anything with the loader, nothing happened when I pressed the button (having uploaded a new sketch).

When I first plugged it in (before having done anything) I noticed it appear in syslog, and listed as USB device (via lsusb). It no longer presents itself in syslog or lsusb when I plug it in.

I felt sure it must be toasted, but in fiddling about, I notice that if I connect 3.3v to the reset 'pin' on the under side of the board, I get the follwoing in syslog (that I'd expect from just plugging it in to USB):

Jun 26 16:36:26 grizzly kernel: [ 1023.629189] usb 1-1: new full-speed USB device number 21 using xhci_hcd
Jun 26 16:36:27 grizzly kernel: [ 1023.650198] usb 1-1: New USB device found, idVendor=16c0, idProduct=0485
Jun 26 16:36:27 grizzly kernel: [ 1023.650201] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
Jun 26 16:36:27 grizzly kernel: [ 1023.650203] usb 1-1: Product: Teensy MIDI
Jun 26 16:36:27 grizzly kernel: [ 1023.650204] usb 1-1: Manufacturer: Teensyduino
Jun 26 16:36:27 grizzly kernel: [ 1023.650205] usb 1-1: SerialNumber: 967050
Jun 26 16:36:27 grizzly kernel: [ 1023.651499] generic-usb 0003:16C0:0485.0014: hidraw2: USB HID v1.11 Device [Teensyduino Teensy MIDI] on usb-0000:00:14.0-1/input1

and also...

lsusb
Bus 001 Device 019: ID 16c0:0485 VOTI Teensyduino MIDI

When I then release the 3.3v from the reset pin I get the following in syslog as though I'd disconnected the USB device:

Jun 26 16:36:56 grizzly kernel: [ 1052.657775] usb 1-1: USB disconnect, device number 21

Any help I can get would be greatly appreciated.

Thanks in advance,

Jim.