Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Page 25 of 25 FirstFirst ... 15 23 24 25
Results 601 to 607 of 607

Thread: Highly optimized ILI9341 (320x240 TFT color display) library

  1. #601
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    2
    Hello,

    A relative newbie here trying to get a "hello world" TFT example working, without much luck.

    I have a ILI9341 2.8" display that I'm trying to get working on my Teensy 4.1 with Arduino IDE 1.8.11. I'm using the unmodified code from here with the graphicstest example: https://github.com/PaulStoffregen/ILI9341_t3

    I've tried various wiring combinations, it's not completely clear to me which pins should go where, but at the moment I have:

    VCC -> The 3.3 next to 23, have also tried Vin and others
    GND -> The GND next to 3.3 (I'm unclear if it matters which one)
    CS -> 10
    RESET -> On/Off (assuming it's the same position as on the 4.0 as it's unlabelled in the 4.1 pinout)
    DC -> 9
    MOSI -> 11
    SCK -> 13
    LED disconnected, I'm unclear if this is needed or where it should go
    MISO -> 12
    T_* all disconnected

    Result: the screen doesn't turn on. I can see the benchmarking output in the serial monitor so the code is definitely compiling, uploading and executing. I've had the screen working before on an Arduino.

    I'm sure I'm missing something simple but could someone offer a clue?

    Many thanks

  2. #602
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    17
    Definitely need LED connected - it's what turns on the backlight. That goes to 5V.
    Other connections can be found here:

    https://www.pjrc.com/store/display_ili9341_touch.html

  3. #603
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by dbbones View Post
    Definitely need LED connected - it's what turns on the backlight. That goes to 5V.
    Other connections can be found here:

    https://www.pjrc.com/store/display_ili9341_touch.html
    Thanks got it working

  4. #604
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    1

    ILI9341_t3 inheritance from Adafruit_GFX

    I've refactored the ILI9341_t3 library to inherit from Adafruit_GFX instead of Print on my fork here:
    https://github.com/leighmurray/ILI9341_t3
    I did this because the Adafruit_GFX_Button implementation in the ILI9341_t3.cpp file wasn't up to date, and it seemed to make more sense to make ILI9341_t3 inherit from Adafruit_GFX (given that so many of the ILI9341_t3 functions are direct copies from that library anyway) so that we will continue to benefit from any updates in the Adafruit_GFX library rather than having local copies of all their functions, and any class that relies on the display being an Adafruit_GFX object.
    I did my best to make sure there were no breaking changes, but there might be if anyone was relying on the globally defined "WIDTH" and "HEIGHT" constants. There's also the teensy implementation of "drawCircleHelper" which would be nice to be merged into the Adafruit_GFX library if it is faster for devices other than Teensy, and then remove it from the ILI9341_t3 library.
    Thoughts? I'd can submit a pull request if anyone agrees with this implementation moving forward.

  5. #605
    Hopefully this will be an easy one....

    I'm getting several low level errors trying to run demosauce.ino using a 2.8" TFT II9341 display

    I have the Teensy 4.1
    Arudino 1.8.12
    Teensydunio 1.53

    Library just pulled from here https://github.com/PaulStoffregen/ILI9341_t3

    errors, and a whole bunch more...

    Anyone have any ideas?



    Code:
    In file included from C:\Users\Administrator\Documents\Arduino\__Tone\__Tone.ino:32:0:
    
    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\ILI9341_t3/ILI9341_t3.h: In member function 'void ILI9341_t3::waitFifoNotFull()':
    
    C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\ILI9341_t3/ILI9341_t3.h:305:9: error: 'KINETISK_SPI0' was not declared in this scope
    
        sr = KINETISK_SPI0.SR;

  6. #606
    You must install the teensyduino 154-beta 3 or the 154-beta 3

  7. #607
    Senior Member+ KurtE's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    7,872
    Sounds like you have an old version of that library on your machine. You should either remove it from your setup and use the one installed by Teensyduino, or should sync up again.

    Or maybe see some additional information, like how you building... That is it should not be touching KINETISK_SPI0, there was code merged in during the T4 beta back in Aug 2019.

    So something is wrong as for example it says that it is using KINESISK_SPI0 on line 305 of ILI9341_t3.h
    https://github.com/PaulStoffregen/IL...9341_t3.h#L305
    Which is:
    Code:
    boolean wrap; // If set, 'wrap' text at right edge of display

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •