Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 26 to 47 of 47

Thread: Teensy Loader problems

  1. #26
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by PaulStoffregen View Post
    Here's a possible fix. Please give this a try and let me know if it works on your Windows 10 system?

    Extract this to Arduino's hardware/tools folder, replacing the existing teensy_post_compile.exe.
    Windows 10 Home
    Windows 10 Creators Update
    Version 1703
    OS Build 15063.296
    Arduino 1.8.2
    Teensyduino 1.36
    Teensy 3.6
    Works, thank you.

  2. #27
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by PaulStoffregen View Post
    Here's a possible fix. Please give this a try and let me know if it works on your Windows 10 system?
    Hi Paul

    I have not installed the latest Win10 Pro update and cannot get the loader to run without having to push the reset button. I have upgraded Teensyduino to the latest version (1.36) on Arduino 1.69. I have the problem with the new version of teensy_post_compile.exe you posted as well as teensy_loader.cli.exe (latest). If I push the button in either case it loads and reboots as it should.

    It was working fine with VS2015/Visual Micro (i.e. no button push required) but I don't know if it is working now since my setup was trashed with the upgrades and I need to repair it before I can get back to where i was to test.

    Hope a fix for this is forthcoming as i need to do "automated" programming in a production environment. Thanks

    Al

  3. #28
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12
    I re-scanned toolchains, etc. and got my setup running again. I can now report that after a build, teensy.exe starts, programs, and reboots without a button push.

    The teensy_post_compile.exe and teensy_loader.cli.exe methods work but require a button push.

  4. #29
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Australia
    Posts
    169
    Paul,

    Seems to work OK. No need for "verbose" to be on any more.

    Richard

  5. #30
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    1
    Can confirm the new teensy_post_compile.exe has fixed the issue for me. Thanks.

  6. #31
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12
    I am trying to shell out from a C# application to program using either teensy-post_compile.exe or teensy_loader.cli.exe (both latest versions) and neither will work without a push of the button. I tried the same in a command window with the same results. I am running Win 10 Home and have all but the latest "Creator's Update" installed.

    Do I need the Win 10 update to make it work or is something else wrong?

    BTW, everything works fine when I compile and program from VS2015/Visual Micro.

  7. #32
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germany
    Posts
    18
    Works fine with Windows 10 Pro, Arduino 1.8.2 and Teensyduino 1.36.

    Thanx!

    Peter

  8. #33
    Senior Member sumotoy's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Venezia, Italia
    Posts
    421
    Thanks a lot Paul, I try it in a min.
    Btw I just discovered that on Firefox 53.0.3 (32 bit) / Win10 cannot see any attachment in this thread, ouch. Had to use Microsoft Edge
    Last edited by sumotoy; 06-03-2017 at 01:19 AM.

  9. #34
    Senior Member sumotoy's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Venezia, Italia
    Posts
    421
    It works! Thanks!
    There's another https://blogs.windows.com/windowsexp...avlXH4MKda4.97creator update under the corner (later this year), finger crossed!

  10. #35
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by atestani View Post
    I am trying to shell out from a C# application to program using either teensy-post_compile.exe or teensy_loader.cli.exe (both latest versions) and neither will work without a push of the button. I tried the same in a command window with the same results. I am running Win 10 Home and have all but the latest "Creator's Update" installed.

    Do I need the Win 10 update to make it work or is something else wrong?

    BTW, everything works fine when I compile and program from VS2015/Visual Micro.
    Any ideas on how I can fix my problem?

  11. #36
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Germany
    Posts
    1,210
    Can not help you with shelling out the cli. but if your problem is to upload firmware to the teensy from within a c# program you can use that:
    https://github.com/luni64/TeensySharp

  12. #37
    Senior Member+ defragster's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    12,673
    Quote Originally Posted by atestani View Post
    Any ideas on how I can fix my problem?
    Does it work from a CMD shell on that Windows machine?

    This Tool by Koromix : forum.pjrc.com ... Teensy-Qt

    Has a command line interface that should work.

  13. #38
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by luni View Post
    Can not help you with shelling out the cli. but if your problem is to upload firmware to the teensy from within a c# program you can use that:
    https://github.com/luni64/TeensySharp
    This is great! Thanks for writing and sharing it. Much appreciated!

  14. #39
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by defragster View Post
    Does it work from a CMD shell on that Windows machine?

    This Tool by Koromix : forum.pjrc.com ... Teensy-Qt

    Has a command line interface that should work.
    No, it doesn't work in a CMD window. I can get in my C# program to run teensy-post_compile.exe or teensy_loader.cli.exe or do either in a CMD window and it runs fine but a button press is required.

  15. #40
    Hi

    looks like I have to deal with the problem described in post #1.

    Windows 10 pro 64-bit
    Teensy Loader 1.40 and Teensyduino probably 1.40 (where can I find version info ?)

    TeensyLoader needs reset button. Serial via USB does not work. Tested with Blink with some serial.print's etc.No output on serial monitor.

    I tested the same sketch on a Linux machine. Worked as expected.

    I am at a loss and need help.

    P.S. problem solved - https://forum.pjrc.com/threads/47503...l=1#post158582 helped
    Last edited by hw999; 11-14-2017 at 10:31 PM.

  16. #41
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    8
    When I run teensy_loader_cli.exe --mcumk20dx256 blink.ino.hex

    I get:
    Unable to open device

    However, If I press the button, it finds the loader and programs.

    How to get rid of the need to press button? I am using Windows 7 Professional and can program reliably with the GUI tool (without button press).

  17. #42
    Senior Member+ defragster's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    12,673
    Quote Originally Posted by bsrsharma View Post
    When I run teensy_loader_cli.exe --mcumk20dx256 blink.ino.hex

    I get:
    Unable to open device
    ...
    I am using Windows 7 Professional and can program reliably with the GUI tool (without button press).
    Is the prior sketch compiled with USB active? If not the loader exe can't get the Teensy into bootloader mode without the button.

  18. #43
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    8

    Buttonless programming

    Quote Originally Posted by defragster View Post
    Is the prior sketch compiled with USB active? If not the loader exe can't get the Teensy into bootloader mode without the button.
    I compiled the code with Arduino 1.8.4 (Teensyduino 1.29) IDE. I do development with USB emulating COM4 for loading the code and UART access. I ran the CLI program in a console window without IDE (no difference with IDE open too) running.

    Another observation: The Teensy Loader 1.39 that pops up automatically when I run Upload from IDE always has the Operation->Program and Reboot options grayed out. This is with the Auto (Automatic Mode) button On and Off. But I can always Upload code without pressing the white button on Teensy 3.2

    The IDE is doing something right that the command line program is missing. I tried after rebooting my laptop to wipe away any accumulated sins too.

  19. #44
    Senior Member+ defragster's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    12,673
    Does this recent post help? Teensyduino-1-40-Released

  20. #45
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    8
    I can report that tycmd.exe is working for me to do Buttonless programming. I downloaded tycmd.exe from https://github.com/Koromix/tytools/releases

    I used TyTools-0.8.8-win64.msi

  21. #46
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    8
    I tried the -s option; But I get:

    Soft reboot is not implemented for Win32

    Does that mean it works on Linux only?

  22. #47
    Senior Member+ defragster's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    12,673
    Quote Originally Posted by bsrsharma View Post
    I can report that tycmd.exe is working for me to do Buttonless programming. I downloaded tycmd.exe from https://github.com/Koromix/tytools/releases

    I used TyTools-0.8.8-win64.msi
    That is the best answer. Glad to see you found it and that it worked for you. And it has more options as well for other multi Teensy situations. The GUI version is great for Serial debug and uploading as well.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •