Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Teensyduino 1.41 Beta #2

  1. #1
    Administrator Paul's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    271

    Teensyduino 1.41 Beta #2

    Here is a second beta test for Teensyduino 1.41.

    Since Arduino's 1.9 betas are a moving target, I've included copies of
    beta build #31 which this Teensyduino version expects.


    Linux 32 bit:
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...nstall.linux32
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...linux32.tar.xz

    Linux 64 bit:
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...nstall.linux64
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...linux64.tar.xz

    Linux ARM:
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...stall.linuxarm
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...inuxarm.tar.xz

    Mac OS-X:
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...inoInstall.dmg
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...a31-macosx.zip

    Windows:
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...inoInstall.exe
    https://www.pjrc.com/teensy/td_141-b...31-windows.zip


    Changes since Teensyduino 1.41-beta1

    Support for Arduino 1.9.0-beta31
    Accept String in Stream find() and findUntil()
    Update LedDisplay library
    USBHost_t36 Fix device status functions usage in polling loops
    USBHost_t36 Clean up bandwidth usage info when deleting a pipe

  2. #2
    Senior Member PaulStoffregen's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    16,228
    I had a strange compile error when trying with 1.9-beta on Macintosh. Can anyone else running on a Mac give this a try on the Arduino 1.9 beta?

  3. #3
    Senior Member duff's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Las Vegas
    Posts
    897

  4. #4
    Senior Member duff's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Las Vegas
    Posts
    897
    Just downloaded beta31 and teensyduino beta2 and compiled a bunch of sketches with muiltiple teensy boards w/ no errors. Looks like they fixed the mac bugs that I got last time I tried the new Arduino beta with teensy. OSX 10.12.6.

  5. #5
    Moderator KurtE's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    3,220
    FYI - I installed on my windows machine after I uninstalled McAfee and installed Norton 360... When I installed the Windows zip file, norton decided that the arduinopreprocessor... exe file was unsafe and removed it...

    Needless to say build did not work. I found where it quarantined it and restored it and it now build.

    Kurt

  6. #6
    Did the IDE 1.9B31 unzip, then TD 1.42b2 install with no problems ( per usual had to unblock the IDE Arduino.exe to run it but TDInstall ran ).

    Win 10 PROx64 machine with Windows Defender active and running - Installs and runs and builds [TEMP] on SSD Drive "T:" that I told Malwarebytes to not do ransomware Monitor.

    FYI :: The only issue I see { Arduino IDE Pre-Processor not Teensy } is that a missing semi-Colon on line 157 shows for line 226 as:
    RTC_ISR_Ccnt:226: error: expected declaration before '}' token
    expected declaration before '}' token
    Did an IDE Ctrl+T format and looked for bad indent and saw the naked line.

    Same bad line # ref with misnamed variable, or this on line 156 [10 0's should be only 8]: static uint32_t vals[8] = { 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0 };

    RTC_ISR_Ccnt:276: error: too many initializers for 'uint32_t [8] {aka long unsigned int [8]}'
    <edit> - of course this doesn't work with some errors - write a new batch of code and have to comment out chunkc/functions to know where to find the error . . . .
    Last edited by defragster; 12-31-2017 at 05:11 AM.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Belgium
    Posts
    31
    mac osx 10.10.5, arduino 1.9.0 beta31, teensyduino 1.41 beta2.
    no compile errors. all my current projects compile without a hitch.

    Quote Originally Posted by Paul View Post
    Changes since Teensyduino 1.40:

    Add AudioConnection disconnect() (thanks b0rg3rt)
    Does this mean we can now reroute or repatch audio objects at runtime?

  8. #8
    Senior Member PaulStoffregen's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    16,228
    Quote Originally Posted by neurofun View Post
    Does this mean we can now reroute or repatch audio objects at runtime?
    Maybe. Can you give it a try?

    Honestly, I accepted this patch and really only tested to make sure it didn't break existing functionality.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Belgium
    Posts
    31
    It took me a while to figure out how to properly use this function. Here is how I did it.

    Instantiate all possible AudioConnections needed in the project, in the global scope as usual. Multiple sources to one destination is ok.
    In Setup() disconnect all AudioConnections except the ones that will never change, before enabling the audio engine.
    In loop() connect and disconnect all you want while still following the connection rules & guidelines.

    So yes, changing connections at runtime works.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •