Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 6 of 6

Thread: TeensyTransfer Teensy 3.2 with Propshield

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    5

    TeensyTransfer Teensy 3.2 with Propshield

    Hi all,

    I'm having trouble working the teensytransfer tool for my teensy 3.2 + Prop Shield setup. I've downloaded the library, and started the TeensyTranfer.ino on the Arduino IDE under examples. Once loaded I upload this to the Teensy but I'm stuck on what to do after that. I've seen the 'how to' page that has lines such as 'teensytransfer -i teensy' but I don't where to put these in order to get the information from my device. I've also tried launching the windows (i'm on a windows 10) application of the teensytransfer from extras, and nothing happens.

    Any help would be very much appreciated.

    Nik

  2. #2
    Senior Member+ MichaelMeissner's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Ayer Massachussetts
    Posts
    3,314
    I don't use Windows, but on my Linux system, after I have downloaded the Teensytransfer program to the Teensy, I have to explicitly tell both the IDE and the download program to exit so nobody has the USB channel open. On my Linux system I have the teensytransfer program in a directory, and with the command line shell, I go to that directory and run it from there. I copy/symlink the files I want to download into that directory, so the files don't have slashes in the filename. You have to use the 8.3 format for filenames.

    I use the .hex files provided in the release, rather than trying to build the teensy transfer program from scratch (in the past there were problems doing this). So, I don't use the IDE, but instead open the download program that is running after the IDE has downloaded at least one program.

  3. #3
    Senior Member+ manitou's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,231
    did you try running teensytransfer from Windows Command Prompt?
    https://forum.pjrc.com/threads/33859...l=1#post101403

    Click image for larger version. 

Name:	transfer.png 
Views:	78 
Size:	23.5 KB 
ID:	12854
    Works for me on 64-bit Windows 10
    Last edited by manitou; 02-07-2018 at 04:04 PM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    2
    Hello all, I think I'm having the same problem. I try running the executable from my command prompt and get the message I can't run the app on my PC. I'm on Windows 10, 64bit 64x

  5. #5
    Senior Member+ defragster's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    9,948
    Quote Originally Posted by cbenson8921 View Post
    Hello all, I think I'm having the same problem. I try running the executable from my command prompt and get the message I can't run the app on my PC. I'm on Windows 10, 64bit 64x
    Sounds like the app is marked 'blocked' as a downloaded exe? Right click on the file in File Explorer and look under 'Properties' for an unblock box?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    2
    There isn't anything in the properties that is blocked. To specify, my computer is telling me, "To find a version for your PC, check with the developer"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •