Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 7 of 7

Thread: [Posted] Atari 400/800 and 5200 emulator on Teensy 3.6

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    18

    [Posted] Atari 400/800 and 5200 emulator on Teensy 3.6

    2 new ported emulators...
    Once more with VGA and TFT support, sound and keyboard!
    https://youtu.be/CWJx-6N6_T4
    https://youtu.be/ICLHu_ZchQA

  2. #2

  3. #3
    Senior Member+ Frank B's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Germany NRW
    Posts
    5,269
    Wow, awsome.. I really like your emulators!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    18
    Not as nice as your Teensy64 !!
    BTW, I always have a some disturbances on the VGA output...I am not sure if it is because the ILI9341 is disturbing the DMA/timer used for the VGA or something else.
    On the Teensy64, it is not the case but both works exclusively.
    In my case, the ILI is switched to non DMA mode when the VGA output is running (it remains active for the on screen keyboard and the touch input)
    Do you have experience with that? Was that the reason you made them exclusive at compilation time?

  5. #5
    Senior Member+ Frank B's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Germany NRW
    Posts
    5,269
    Quote Originally Posted by Jean-Marc View Post
    Not as nice as your Teensy64 !!
    BTW, I always have a some disturbances on the VGA output...I am not sure if it is because the ILI9341 is disturbing the DMA/timer used for the VGA or something else.
    On the Teensy64, it is not the case but both works exclusively.
    In my case, the ILI is switched to non DMA mode when the VGA output is running (it remains active for the on screen keyboard and the touch input)
    Do you have experience with that? Was that the reason you made them exclusive at compilation time?

    I think, I had the board with display ready for the c64, before there was VGA.
    I just made a second board afterwards. I never tried to operate both (VGA + SPI Display) at the same time.
    There are always problems when more than one device accesses the same internal bus as GPIO. Unfortunately, most devices are on the same bus. Whether that applies to SPI0 , I do not know at the moment-I would have to look in the manual.
    But even USB makes problems - I think with HID (no serial) works best.

    Let's wait what the T4 can do for us

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    19
    Nice job on the emulators! Thank you for bring the wonderful Ataris to the amazing Teensy.

    Your demo videos could use some improvement, though, especially the sideways one. Perhaps some narration, a tripod, some editing (or a friend who can help with those)?

  7. #7
    Administrator Robin's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    PJRC Global Headquarters
    Posts
    299

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •