Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8
Results 176 to 182 of 182

Thread: FlexCAN_T4 - FlexCAN for Teensy 4

  1. #176
    Ive been using the TI transceiver that mjs linked to with a T4 on a 2016 Golf GTI with no issues.
    Been working solid for the past 6 months on both the T3.2/T4

  2. #177
    I very quickly tried wiring up a spare transceiver this morning (same one as before), and this time there were no messages coming through. I'd cut out the 120 ohm resistor, and wired it to pins 0 and 1 instead. I'll double check wiring and everything when I get home today, but it's starting to seem like those transceivers might be the issue. I should have the waveshare unit waiting for me when I get home too, so I'll give that one a try tonight.
    Thanks for all the help and feedback, everyone.

  3. #178
    Even though this may have been mentioned, can you conform TX on the Teensy is going to TX on the transceiver and the same for RX on both side?
    I initially was getting nothing, until I discovered it should be wired as above.

  4. #179
    That was the way I had it wired up, yes. I may have messed it up this morning in my rush trying the second transceiver, but I found a little more info about people having trouble with this particular board.
    Hopefully the waveshare board fixes the issue tonight.

  5. #180
    Tried out the Waveshare board: it works! Does exactly what I'd hoped.
    Will try the previous transceiver board one more time just for fun (I think I may have plugged in CanH/L to a couple of analog inputs instead of the Can ports in my haste this morning).

  6. #181
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by mikey.antonakakis View Post
    Tried out the Waveshare board: it works! Does exactly what I'd hoped.
    Will try the previous transceiver board one more time just for fun (I think I may have plugged in CanH/L to a couple of analog inputs instead of the Can ports in my haste this morning).
    Did you have a play around with the other transceiver board?

    I get very odd behaviour when not using a Waveshare board too. Similar projects fwiw, mine is a dash display for a DTA ECU.

    My experience is repeated data packets, rather than all of them. I get this with waveshare knock-offs as well as the smaller Sn65 boards, but as soon as I use a Waveshare board, boom it works.

  7. #182
    Haven't had a chance yet... the project my Teensy is contributing to needed a LOT of other stuff (I had to fabricate a full exhaust system, among many other things) - but as of yesterday, the car is driving, so I should have a little time to test out the other transceiver this week. With the Waveshare board, the Teensy is doing an awesome job, I'll share some details when I get a chance to write things up.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •