Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Teensy VMWare Connection Issues

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    2

    Teensy VMWare Connection Issues

    I am new to teensy and Arduino stuff

    I am using a Teensy 3.6 on Arduino 1.8.9

    On my Mac OS there is no connection problems ever and everything works perfectly, but when ever I try to replicate those programs using VMWare Fusion running Ubuntu 64-bit 16.04.6 I have problems.

    So I connect the teensy in to the system then upload the program. The program will upload without problem, but about 2 seconds later I will get the message :
    The connection for the USB device 'Van Ooijen Technische Informatica Teensy MIDI' was unsuccessful. Driver Error.

    Then it will refuse to upload until I unplug and replug in the teensy
    Under Tools>Port The teensy port is gone until repluging in the teensy

    I can get an output if the program is suppose to have a constant output and after uploading the program I unplug and replug then open the serial monitor

    Any help would be appriciated

  2. #2
    Senior Member+ Frank B's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Germany NRW
    Posts
    5,648
    Cant help much, but I remember I had it working with a 3.1, with ubuntu in a virtual box (windows host). Years ago, too much time to remember any detail..

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    2
    Thanks Anyways

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •