Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 3 of 3

Thread: 2 Teensy 3.6 dead with smoke included

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    12

    2 Teensy 3.6 dead with smoke included

    A few months ago, one teensy 3.6 broke and today it happened to me again with another.
    After connecting it via USB, the board did not load the code and the arduino IDE asked me to press the reset button of the teensy, after doing so I still did not charge anything and did not recognize the USB port ,after a few seconds smoke began to come out of the component marked as 2 in the photo so I disconnected it because of the scare
    For trying to find out what could have happened I took the first board that broke and I also plugged it in by USB, of course it does not work or charge anything, the only thing I have noticed is that the component marked as 1 in the photo It's burning like hell.
    I have no idea what is happening but I would like to know.
    Any idea what's going on?
    Anyone else has happened?
    What tests can I do to find out?
    sorry for my English Click image for larger version. 

Name:	TEENSY.png 
Views:	25 
Size:	438.8 KB 
ID:	17128

  2. #2
    Senior Member crees's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Utah
    Posts
    162
    The 1 is a fuse. Direct short appears to be the issue. The other component is hard to tell perhaps a resistor or ferrite

  3. #3
    Senior Member PaulStoffregen's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    20,309
    Part #2 is this inductor

    Click image for larger version. 

Name:	schematic36.png 
Views:	16 
Size:	87.3 KB 
ID:	17193
    (click for full size)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •