Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Breakout Board for Teensy 4.0 and Audio Shield - not working

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    8

    Breakout Board for Teensy 4.0 and Audio Shield - not working

    Just got my Breakout Board for Teensy 4.0, soldered just the Teensy and the audio board in - no sound. The audio board works fine with Teensy 3.6, but when I put it into the new board, there is only 0.2V on the "3.3V" pin.
    The blink test works with Teensy, just checked.
    What am I missing. There is not much written about assembling the board. I don't have and don't need all of the components on it. I only have the Teensy and the audio board.
    I must be missing one connection somewhere.
    Has anybody done this?
    Click image for larger version. 

Name:	20190830_205437[1].jpg 
Views:	17 
Size:	132.7 KB 
ID:	17425

  2. #2
    Senior Member PaulStoffregen's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    20,459
    Did you solder the surface mount parts on the bottom side? The 100 ohm resistor is needed to get MCLK to the audio shield.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    8
    Thank you, Paul. It worked. Here is what I did: Click image for larger version. 

Name:	20190831_102054.jpg 
Views:	5 
Size:	163.9 KB 
ID:	17428
    Here is a video about it: https://www.youtube.com/watch?v=mB_w...ature=youtu.be
    If anybody needs to do the same, watch the video and see the description below it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •