Forum Rule: Always post complete source code & details to reproduce any issue!
Results 1 to 3 of 3

Thread: No sound when reading SD files with Audio Board and Teensy 3.2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11

    No sound when reading SD files with Audio Board and Teensy 3.2

    Hello Everyone,

    My setup is brand new Teensy 3.2 and brand new Audio Board. Headphones plugged into the headphone jack.

    When I upload File > Examples > Audio > Synthesis > Guitar it plays and I hear it on the headphones.

    When I upload File > Examples > Audio > HardwareTesting > SdCardTest and i put on the Sandisk Ultra 16GB SD card (Fat 32) the 4 files located at http://www.pjrc.com/teensy/td_libs_AudioDataFiles.html , I get :

    Code:
    SD Card Test
    ------------
    SD card is connected :-)
    Card type is SDHC
    File system space is 15923.15 Mbytes.
    SD library is able to access the filesystem
    
    Reading SDTEST1.WAV:
      Overall speed = 0.91 Mbyte/sec
      Worst block time = 1.14 ms
        39.19% of audio frame time
    
    Reading SDTEST1.WAV & SDTEST2.WAV:
      Overall speed = 0.79 Mbyte/sec
      Worst block time = 2.46 ms
        84.65% of audio frame time
    
    Reading SDTEST1.WAV & SDTEST2.WAV staggered:
      Overall speed = 0.79 Mbyte/sec
      Worst block time = 1.89 ms
        65.00% of audio frame time
    
    Reading SDTEST1.WAV, SDTEST2.WAV, SDTEST3.WAV:
      Overall speed = 0.76 Mbyte/sec
      Worst block time = 3.77 ms
        129.91% of audio frame time
    
    Reading SDTEST1.WAV, SDTEST2.WAV, SDTEST3.WAV staggered:
      Overall speed = 0.76 Mbyte/sec
      Worst block time = 2.64 ms
        90.85% of audio frame time
    
    Reading SDTEST1.WAV, SDTEST2.WAV, SDTEST3.WAV, SDTEST4.WAV:
      Overall speed = 0.76 Mbyte/sec
      Worst block time = 4.92 ms
        169.58% of audio frame time
    
    Reading SDTEST1.WAV, SDTEST2.WAV, SDTEST3.WAV, SDTEST4.WAV staggered:
      Overall speed = 0.76 Mbyte/sec
      Worst block time = 3.34 ms
        115.26% of audio frame time
    But I get no sound.

    Any help?

    PICS : https://imgur.com/a/PooOi60

    All the best,

    Gregory
    Last edited by siri; 07-16-2020 at 04:59 PM.

  2. #2
    Senior Member+ manitou's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,604
    the sdcardtest example does NOT play wav files, it just checks read speed. try example WavFilePlayer

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by manitou View Post
    the sdcardtest example does NOT play wav files, it just checks read speed. try example WavFilePlayer
    Thanks Manitou for your help, just uploaded the file in Examples > Audio > WavFilePlayer and it works, I get sound!

    Have a great day,

    Gregory

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •